Hva er Google Consent Mode?

Hva er Google Consent Mode?

Fra og med 1. mars 2024 må besøkende på nettstedet ditt godkjenne bruken av informasjonskapsler (også kjent som informasjonskapsler). Hvis du ikke implementerer en løsning som lar besøkende lagre valgene sine og krever godkjenning før sporing, kan du finne ut at nettstedet ditt ikke lenger er synlig i søkemotorer.

Denne nye regelen fra Google markerer et viktig skritt mot å forbedre personvern og datasikkerhet på nettet. Ved å gi besøkende kontroll over informasjonen som samles inn om dem, forbedres deres online rettigheter og personvern. Derfor må alle nettstedseiere oppfylle disse kravene for å unngå sanksjoner og sikre at nettsidene deres forblir synlige og tilgjengelige.

Litt kort oppsummert så betyr dette at du må ha et gyldig cookie banner fra en CMP leverandør som er helst godkjent av Google sitt CMP program. Deretter må brukerne som bruker nettsiden din kunne trekke tilbake eller justere hvor mye informasjonskapsler de vil dele med deg til en hver tid.

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi opplever at mange blir frustrerte og forvirret når slike ting som dette dukker opp og alt du ønsker er å ha nettsiden din tilgjengelig på nettet. Derfor prøver vi å forenkle hvordan prosessen ved å gjøre dette for deg, slik at du følger kravene men også er oppdatert på hva som skjer rundt Google Consent Mode v2.

Vi skanner informasjonskapsler

Vi bruker avanserte verktøy for å utføre en omfattende skanning av nettstedet ditt for å finne ut hvilke informasjonskapsler som brukes. Dette gir deg en klar forståelse av hvilken informasjon som samles inn og må avsløres i dine vilkår.

Vi installerer for deg

Når vi har identifisert hvilke typer informasjonskapsler du bruker på nettstedet i dag, vil vi implementere en løsning for å sikre at Google ser at du overholder det nye regelverket. Dette hjelper nettstedet ditt med å holde seg synlig og overholde loven.

Kontinuerlig oppdatert

Vi forstår at regelverk kan være komplisert og utfordrende. Det er derfor vi tilbyr en kontinuerlig skanningstjeneste slik at du kan sørge for at nettstedet ditt alltid oppfyller de nødvendige kravene. Dette lar deg fokusere på din kjernevirksomhet mens vi tar oss av de tekniske aspektene.

Ser du dette innlegget etter 1. mars? Det er ikke for sent å få rettte opp i Cookies!