Hva er SEO?

Hva er seo, SEO, organisk seo, betalt seo, google ads
Hva er SEO?
SEO, eller søkemotoroptimalisering, refererer til en rekke strategier, teknikker og taktikker som brukes for å øke synligheten og rangeringen til en nettside i organiske (ikke-betalte) søkeresultater på søkemotorer som Google, Bing, Yahoo og andre søkemotorer. Målet med å forbedre SEO er å gi nettsiden synlighet innenfor relevante søkeord og dermed øke mengden målrettet organisk trafikk inn mot nettsiden.

 • Nøkkelordsoptimalisering
  Identifisere og bruke relevante nøkkelord og setninger som folk sannsynligvis vil søke etter når de leter etter informasjon relatert til nettsidens innhold. Verktøy som Google Trends eller Google Keyword Planner hjelper deg med å finne riktige nøkkelord for din bransje.
 • On-page optimalisering
  Optimalisere innholdet på nettsiden, inkludert titler, metabeskrivelser, overskrifter, bilder og lenker for å gjøre det mer attraktivt for søkemotorer og brukere. Dersom man vil gå mer teknisk så omfatter dette å tagge H1, H2 og H3 tittler men også legge til alternativ tekst til bilder.
 • Teknisk SEO
  Sikre at nettstedets tekniske struktur er optimalisert for søkemotorer. Dette kan inkludere rask nettsidelasting (mindre enn 5 sek), mobilvennlighet, SSL-sertifikater og ha et sitemap tilgjengelig på nettsiden for at Google kan lese det. Generer et sitemap for nettsiden din på xml-sitemaps.com og last opp til ditt web-hotell.
 • Innholdsgenerering
  Opprette relevant, høykvalitets og engasjerende innhold som svarer på spørsmål og behov hos målgruppen din. Dette kan være f.eks med hjelp av en tekstforfatter eller skape innhold på sosiale medier kanalene deres. Mange nettsider oppretter en egen blogg/nyhetsseksjon på siden for å legge inn stadig relevant innhold slik at siden indekseres riktig.
 • Brukeropplevelse (UX)
  Sørge for at nettsiden er brukervennlig og gir en god opplevelse for besøkende, inkludert enkel navigasjon, godt organisert innhold og riktig formatering.

 

SEO er en pågående prosess, ettersom søkemotoralgoritmene stadig endres. Totalt så kan SEO ha en betydelig innvirkning på en nettside ved f.eks øke synligheten, trafikken og konverteringene fra potensielle kunder. Det er viktig å merke seg at SEO krever regelmessig oppdatering av innhold og justering i tråd med algoritmeendringer og trender innenfor deres bransje.

 

 • Økt synlighet
  Når en nettside er optimalisert for søkemotorer, har den større sjanse for å vises blant de øverste resultatene i søkeresultatene. Dette øker synligheten for potensielle besøkende som søker etter relevante søkeord innenfor deres bransje. Dette baserer seg på søkeordene som dere oppgir på nettsiden, derfor er dette viktig.
 • Økt trafikk
  Bedre synlighet i søkeresultatene fører til økt klikkrate, da flere personer vil klikke på resultatene som vises øverst på f.eks Google. Dette øker trafikken til nettsiden din, spesielt hvis du fokuserer på nøkkelord med høy etterspørsel.
 • Målrettet trafikk
  Ved å optimalisere for spesifikke nøkkelord og uttrykk som er relevante for din virksomhet, tiltrekker du trafikk som allerede er interessert i produktene eller tjenestene du tilbyr. Dette fører til høyere kvalitet på trafikken og potensielt flere konverteringer.
 • Tillit
  En godt optimalisert nettside som vises blant de øverste søkeresultatene, gir et inntrykk av autoritet og tillit. Besøkende har en tendens til å stole mer på nettstedene som er høyt rangert i søkeresultatene.
 • OpenGraph
  Når du deler linken til nettsiden deres på sosiale medier eller i e-poster så åpnes ofte en boks med et bilde og tekst, dette kaller vi OpenGraph eller meta data som vises før en kan klikke seg inn på nettsiden. Tilpasser du dette så øker du sjansen for å oppnå flere besøkende, verktøy som OpenGraph.xyz lar deg se hvordan deres nettside ser ut før dere deler den på sosiale medier.

 

Vi anbefaler at dere tar en titt hver måned over nettsiden for å sikre at innholdet stemmer overrens med hva dere driver på med og at innholdet blir oppdatert slik at besøkende ser at nettsiden deres lever.

Dersom dere trenger hjelp med synlighet på ulike digitale flater, så hjelper vi i BK Aktiweb med akkurat dette! Book et møte med oss så tar vi en uforpliktende prat.